Gebruik

Folders worden vaak gelezen: 95% van de Belgen die papieren folders lezen of doorbladeren doet dit minstens één keer per maand en 77% zelfs zo goed als wekelijks. Bovendien neemt de Belg hiervoor zijn tijd: hij spendeert gemiddeld 19 minuten per week aan het actief doorbladeren van papieren folders. 28% neemt de folders meteen door wanneer ze uit de bus worden gehaald en 10% leest ze zelfs meerdere keren.

De meest frequent gelezen folders? Maar liefst 70% van de lezers van papieren folders zegt quasi elke keer de supermarktfolders te lezen wanneer deze in de brievenbus vallen. Folders over mode, tuin en dier, DIY, decoratie en meubelen maken de top 5 compleet. Terwijl de Belg maar 5 km wil rijden voor aankopen in de supermarkt is hij voor grote aankopen – een computer, auto of keuken – bereid om zich 20 km te verplaatsen.

3 op de 4 Belgen maakt een boodschappenlijstje alvorens naar de winkel te gaan. 83% van de Belgen die een lijstje maakt baseert zich daarbij op de reclamefolders. 71% van de Belgen geeft bovendien aan gebruik te maken van kortingsbonnen in de folders om te besparen op de wekelijkse boodschappen.